ДИСЛОКАЦИЈА НА КОЛЕКТОР

Петок, 31 Јули 2015 12:16
 
image ИНФОРМАЦИЈА
Основната намена на колекторот во Карпош 2, беше напојување со електрична енергија на семафорите на улиците Никола Тесла и Орце Николов. Функционираше безпрекороно, но поради изведба на приватен објект, на самото место, овој систем мора да се дислоцира бидејќи влегува во градежна зона. Семафорите ги префрливме на електрична енергија, тие сега се вратени во функција и се во владение на ЈП „Улици и патишта“.

Читај повеќе: ДИСЛОКАЦИЈА НА КОЛЕКТОР

КАРПОШ ГО ПОМНИ СКОПСКИОТ ЗЕМЈОТРЕС

Недела, 26 Јули 2015 12:02
image ИНФОРМАЦИЈА
 Денес претпладне,делегација на Општина Карпош предводена од Секретарот на Општината Бојан Милошевски,шефот на Кабинетот на Градоначалникот Петар Теов и раководителот на Одделението за односи со јавност Виолета Цветковска, положија венец цвеќе на Гробиштата на настраданите во земјотресот во 1963 год.

Читај повеќе: КАРПОШ ГО ПОМНИ СКОПСКИОТ ЗЕМЈОТРЕС

ЗДРУЖЕНО ПРОТИВ ЗАВИСНОСТИТЕ

Сабота, 25 Јули 2015 13:57
 
image ИНФОРМАЦИЈА
Општина Карпош, во соработка со 0дделението за превенција при СВР Скопје и ПС ОН Карпош, како и со ЈЗУ Здравствен Дом Скопје, вчеравечер на плоштадот „Делфина“ во населба Влае реализираше активности за превенција од зависности. Активностите во рамките на проектот се

Читај повеќе: ЗДРУЖЕНО ПРОТИВ ЗАВИСНОСТИТЕ

НОВИ ПОКРИВИ ЗА ЗГРАДИТЕ ВО КАРПОШ

Петок, 24 Јули 2015 13:51
 
image ИНФОРМАЦИЈА
Со јавен повик за изградба и реконструкција на нови покриви во колективните станбени објекти, Општина Карпош почнува со големата акција за изградба и санација на покривите на колективните станбени објекти на своја територија. Денеска, пред првата таква зграда која е за пример во Општината, градоначалникот, Стевчо Јакимовски ги презентираше критериумите и условите за конкурирање на огласот и за материјална поддршка од локалната власт.

Читај повеќе: НОВИ ПОКРИВИ ЗА ЗГРАДИТЕ ВО КАРПОШ

СТАРТ НА РЕКОНСТРУКЦИЈАТА НА ПОКРИВИТЕ НА ОПШТИНА КАРПОШ

Петок, 24 Јули 2015 09:23
 
image ПОКАНА
Денес, петок (24.07.2015 година), во 11.45 часот, градоначалникот на Општина Карпош, Стевчо Јакимовски ќе одржи конференција за печат по повод стартот на големата акција за реконструкцијаа на покривите на колективните станбени згради во Општината.

Читај повеќе: СТАРТ НА РЕКОНСТРУКЦИЈАТА НА ПОКРИВИТЕ НА ОПШТИНА КАРПОШ

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Огласна табла

 • 16.09.2013 РАНГ ЛИСТА од најуспешни тројца кандидати по јавниот оглас број 117/2013 од испитот за државен службеник
 • 23.12.2013 ОБЈАВА БРОЈ 05/2013-оттуѓување на градежно земјиште сопственост на РМ за изградба на А2-домување во станбени згради, во нас.Тафталиџе 1.
 • 24.12.2013 РАНГ ЛИСТА од најуспешни четворица кандидати по јавниот оглас број 198/2013 од испитот за државен службеник
 • 31.12.2013 ИСПРАВКА НА ОБЈАВА БРОЈ 05/2013-оттуѓување на градежно земјиште сопственост на РМ за изградба на А2-домување во станбени згради, во нас.Тафталиџе 1.
 • 28.01.2014 РАНГ ЛИСТА од најуспешни кандидати по јавниот оглас број 252/2013 од испитот за државен службеник
 • 13.02.2014 РАНГ ЛИСТА од најуспешни кандидати по јавниот оглас број 277/2013 од испитот за државен службеник
 • 18.02.2014 РАНГ ЛИСТА по јавен оглас број 06/2014
 • 18.02.2014 РАНГ ЛИСТА по јавен оглас број 274/2013
 • 03.09.2014 ОБЈАВА број 01/2014 за отуѓување на градежно земјиште сопственост на Република Македонија по пат на електронско јавно наддавање во општина Карпош за изградба на А1 - домување на станбени куќи
 • 12.09.2014 РАНГ ЛИСТА по јавен оглас број 114/2014
 • 16.09.2014 ОБЈАВА број 02/2014 за отуѓување на градежно земјиште сопственост на Република Македонија по пат на електронско јавно наддавање во Општина Карпош
 • 01.10.2014 С О О П Ш Т Е Н И Е за организирање на Јавна презентација и Јавна анкета по Детален урбанистички план за Градска четврт Ј 04         Кликни за нацрт план
 • 07.10.2014 С О О П Ш Т Е Н И Е за организирање на Јавна презентација и Јавна анкета по Детален урбанистички план за Градска четврт З 09 (опфат помеѓу бул. Партизански одреди, ул. Франклин Рузвелт, бул.Митрополит Тедосије Гологанов и бул. 8-ми Септември), Општина Карпош - Скопје Кликни за нацрт план
 • 09.10.2014 РАНГ ЛИСТА по јавен оглас број 137/2014
 • 14.10.2014 С О О П Ш Т Е Н И Е за организирање на Јавна презентација и Јавна анкета по Нацрт-Детален урбанистички план за Градска четврт З 08 (опфат помеѓу бул.Илинден, ул. Франклин Рузвелт, бул. Партизански одреди и бул. 8-ми Септември) Кликни за нацрт план
 • 25.10.2014 ОБЈАВА број 03/2014 за отуѓување на градежно земјиште сопственост на Република Македонија по пат на електронско јавно наддавање во Општина Карпош
 • 30.10.2014 РАНГ ЛИСТА по јавен оглас број 164/2014
 • 04.11.2014 И С П Р А В К А НА ОБЈАВА број 03/2014 за отуѓување на градежно земјиште сопственост на Република Македонија
 • 30.10.2014 РАНГ ЛИСТА по јавен оглас број 205/2014
 • 22.12.2014 РАНГ ЛИСТА по јавен оглас број 249/2014
 • 29.12.2014 РАНГ ЛИСТА по јавен оглас број 269/2014
 • 23.01.2015 ОБЈАВА број 01/2015 за отуѓување на градежно земјиште сопственост на Република Македонија по пат на електронско јавно наддавање во Општина Карпош
 • 03.02.2015 ОБЈАВА број 02/2015 за отуѓување на градежно земјиште сопственост на Република Македонија по пат на електронско јавно наддавање во Општина Карпош
 • 03.02.2015 СООПШТЕНИЕ За организирање на Јавна презентација и Јавна анкета за Локалната урбанистичка планска документација на КП 673/1 КО Бардовци, Општина Карпош
 • 04.02.2015 СООПШТЕНИЕ за организирање на повторна Јавна анкета и Јавна презентација по Детален урбанистички план за Градска четврт З 09
 • 04.02.2015 С О О П Ш Т Е Н И Е за организирање на повторна Јавна анкета и Јавна презентација по Детален урбанистички план за Градска четврт З 09         Кликни за нацрт план
 •  Преземи анкетен лист за Градска четврт З 09
 • 26.02.2015 Под-проект „Реконструкција на улици и изградба на систем за атмосферска канализација и тротоари во Општина Карпош“ финансиран од МСИП средства
 • 03.03.2015 С О О П Ш Т Е Н И Е за организирање на Јавна презентација и Јавна анкета по Детален урбанистички план за Градска четврт Ј 02 - опфат помеѓу Жданец и Нерези, локалитети А,Б и В , Општина Карпош         Кликни за нацрт план
 •  Преземи анкетен лист
 • 06.03.2015   ПОКАНА ЗА ДОСТАВУВАЊЕ ПОНУДИ -Проект за подобрување на општинските услуги (ППОУ)
 • 06.03.2015   INVITATION FOR BIDS
 • 10.03.2015 ОБЈАВА број 03/2015 за отуѓување на градежно земјиште сопственост на Република Македонија по пат на електронско јавно наддавање во Општина Карпош
 • 10.03.2015   ОГЛАС ЗА СТИПЕНДИИ „Со најуспешните студенти заедно за Карпош“
 • 23.03.2015 ОБЈАВА број 04/2015 за отуѓување на градежно земјиште сопственост на Република Македонија по пат на електронско јавно наддавање во Општина Карпош
 • 06.04.2015Јавна презентација и Јавна анкета за Локалната урбанистичка планска документација на КП 1867, KП 1866/2, KП 1866/4, КП 1122 КО Нерези, Општина Карпош
 • 27.04.2015 С О О П Ш Т Е Н И Е за организирање на Јавна презентација и Јавна анкета по Детален урбанистички план за Градска четврт З 06 опфат помеѓу бул.”Партизански Одреди”, ул. “Московска”, бул. ”Македонија” и бул. “8-ми Септември”, Општина Карпош-Скопје.         Кликни за нацрт план       Преземи анкетен лист
 • 05.05.2015 С О О П Ш Т Е Н И Е за организирање на Јавна презентација и Јавна анкета по Детален урбанистички план за Градска четврт Ј 02 - опфат помеѓу Жданец и Нерези, локалитети А,Б и В , Општина Карпош-Скопје         Кликни за нацрт план       Преземи анкетен лист за Градска четврт Ј 02 - опфат помеѓу Жданец и Нерези, локалитети А,Б и В З 09
 • 12.06.2015 С О О П Ш Т Е Н И Е за организирање на Јавна анкета и Јавна презентација по Детален урбанистички план за Блок- 5 - од Четврт ССИ 03 - Скопје (Северен дел на Касарна Илинден) Општина Карпош и Општина Чаир – Скопје         Кликни за нацрт план
 • 12.06.2015 С О О П Ш Т Е Н И Е за организирање на Јавна презентација и Јавна анкета по Предлог- Детален урбанистички план за Градска четврт СЗ 19 (Влае 2), помеѓу бул. "Партизански одреди", ул. "Ацо Шопов", ул. "Војвода Васил Чакаларов" (Циборовски) и река Вардар, Општина Карпош         Кликни за нацрт план       Преземи анкетен лист
 • 20.06.2015 ОГЛАС за издавање под закуп на училишни спортски сали и друг простор (холови и училници) во основните училишта на територија на Општина Карпош за 2015/2016 година
 • 23.06.2015 С О О П Ш Т Е Н И Е за организирање на Јавна анкета и Јавна презентација по Детален урбанистички план за Градска Четврт ССИ 03, Блок 2 (Северен дел на Касарна Илинден) Општина Карпош         Кликни за нацрт план       Преземи анкетен лист
 • 23.06.2015 С О О П Ш Т Е Н И Е за организирање на Јавна анкета и Јавна презентација по Детален урбанистички план за Градска Четврт ССИ 03, Блок 4 (Северен дел на Касарна Илинден) Општина Карпош         Кликни за нацрт план       Преземи анкетен лист
 • 23.06.2015 С О О П Ш Т Е Н И Е за организирање на Јавна анкета и Јавна презентација по Детален урбанистички план за Урбан блок ССИ 03.09 дел од Градска четврт ССИ 03 Општина Карпош         Кликни за нацрт план       Преземи анкетен лист
 • 09.07.2015 С О О П Ш Т Е Н И Е за организирање на Јавна анкета и Јавна презентација по Детален урбанистички план за Градска четврт З 02 (локалитет Карпош 4), Општина Карпош- Скопје.         Кликни за нацрт план       Преземи анкетен лист
 • 15.07.2015 ОБЈАВА број 05/2015 за отуѓување на градежно земјиште сопственост на Република Македонија по пат на електронско јавно наддавање во Општина Карпош за Детален урбанистички план Градска четврт З 08 ( опфат помеѓу бул. Илинден, ул. Франклин Рузвелт, бул. Партизански Одреди и бул. 8ми Септември )
 • 16.07.2015 КОНКУРС за изработка и реализација на Програма за манифестацијата „Културно лето Карпош 2015“
 • 21.07.2015 ОБЈАВА број 06/2015 за отуѓување на градежно земјиште сопственост на Република Македонија по пат на електронско јавно наддавање во Општина Карпош,предвидено со ДУП (изменување и дополнување) Злокуќани дел од блок 5 деловни и сервисни дејности
 • 25.07.2015 ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА ЗАИНТЕРЕСИРАНИ ЗАЕДНИЦИ НА СОПСТВЕНИЦИ НА СТАНОВИ ЗА ЗАМЕНУВАЊЕ НА ДОТРАЕНИ КРОВНИ ПОКРИВАЧИ ОД АЗБЕСТ

 •  

  Дивоградби
  You need Flash player 6+ and JavaScript enabled to view this video.

  Има 21 гости присутни